Składniki:
- gorzka czekolada,
- śmietana kremówka,
- cukier puder,
- 1 opakowanie serka mascarpone,
- owoce (maliny, banany …).
W garnuszku roztopić gorzką czekoladę. Można dodać do niej troszkę śmietany kremówki – wtedy konsystencja czekolady będzie lepsza. Czekoladę najlepiej rozpuścić wstawiając garnuszek do ciepłej wody. Po roztopieniu nakładać na ścianki pucharków, szklanek, kieliszków.
Ubić 1/2 śmietany kremówki. 1 opakowanie serka mascarpone rozmieszać z 4 łyżeczkami cukru pudru. Serek dodawać do ubitej śmietany i delikatnie mieszać. Masę przekładać do pucharków. Na górę można dodać owoce (np. maliny, banany). Polać resztą roztopionej czekolady.
Smacznego.
Sylwia Janus
Sylwia Janus